Ocena współzależności pomiędzy cechami produkcyjności mlecznej u kóz z "mocnymi" i "średnimi" genotypami as1-kazeiny (Evaluation of correlation’s between milk efficiency attributes in goats with “strong” and “medium”s 1-casein genotypes) >&rft.epage=>&rft.language=pol.">
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
The phenotype correlations between some attributes of milk efficiency were evaluated in 806 goats kept in three breeding regions in Poland, i.e. Lubelszczyzna, Podkarpacie and Wielkopolska. There were shown high positive correlations between the content of fat and dry mass (r=0.94xx) and protein concentration (r=0.50xx) as well as protein content and dry mass concentration (r=0.68xx) and casein (r=0.73xx). It was found that high negative correlation coefficients appear between fat content and protein-fat ratio (r=-0.84xx). A negative dependence was indicated between somatic cells count and milk lactose content (r=-0,18xx). In the goats characterized by “ strong” αs1-casein genes, nearly twice as high correlation coefficients were noted between the content of urea and protein and casein content (r=0.40xx) and (r=0.31xx) compared to the animals with “medium” variants (r=0.22xx).
Open Access
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 9 lipca 2007 00:32 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 21 kwietnia 2022 13:21 |