Jakość mleka towarowego dostarczanego do wybranych punktów skupu województwa podkarpackiego w zależności od wielkości dostaw (Quality of milk supplied to particular purchase points in Podkarpacie Province depending on the size of delivery)
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
Celem pracy była ocena jakości mleka towarowego z wybranych punktów skupu województwa podkarpackiego. Badania przeprowadzono w 2003 r. Producentów podzielono na cztery grupy, do 1 tys., 1-5 tys., 5-15 i powyżej 15 tys. l mleka, kryterium była wielkość dostaw.Wykazano, że 79,94% surowca miało najwyższe parametry jakościowe. Najwięcej mleka produkowano w okresie pastwiskowym.
The aim of the study was to estimate the quality of milk taken from particular purchase points. Research was conducted in 2003. The producers were divided into IV groups according to the amount of milk they deliver; these were: I – up to 1 thousand, II – up to 5 thousand, III – up to 15 thousand, IV – above 15 thousand litres of milk. The study showed that 79.94% of milk was of the highest quality. Most milk was produced during the pasture period.
Open Access
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 1 kwietnia 2008 11:44 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 19 kwietnia 2022 14:08 |