Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Nutraceutical potential of tinctures from fruits, green husks, and leaves of Juglans regia L.

Opis bibliograficzny

Nutraceutical potential of tinctures from fruits, green husks, and leaves of Juglans regia L. [AUT.] URSZULA GAWLIK-DZIKI, AGATA DURAK, ŁUKASZ PECIO, IWONA KOWALSKA. The Scientific World Journal 2014 Vol. 2014 s. 1-10, il., bibliogr. DOI: 10.1155/2014/501392
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Scientific World Journal 2014 Vol. 2014, s. 1-10
Rok: 2014
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The aim of this study was to assess the phenolic composition and nutraceutical potential of tinctures from fruits in two stages of maturity (F3, younger; F25, older), green husks (GH), and leaves (L) of Juglans regia L. In all extracts gallic, protocatechuic, 3-caffeoylquinic, 3- ρ -coumaroylquinic, 4-caffeoylquinic, 4- ρ -coumaroylquinic, and ρ -coumaric acids and quercetin-3-O-deoxyhexoside were detected using UPLC-MS technique. Caffeic acid hexoside I and quercetin-3-O-deoxyhexoside I have been identified in GH tincture. The highest ability to chelate Fe(2+) was observed for GH tincture (EC50 = 71.01 ± 3.55 mg FM/mL), whereas the lowest was observed (EC50 = 131.06 ± 6.55 mg FM/mL) for F3 tincture. The highest reducing power was found for F3 and F25 (EC50 = 32.47 ± 1.53 and 36.07 ± 1.72 mg FM/mL, resp.). Ability of tinctures to prevent lipids against oxidation was relatively low. The highest activity (EC50 = 126.49 ± 6.32 mg FM/mL) was determined for F25. Tested tinctures showed relatively high antiradical activity-EC50 values ranged from 100.56 ± 5.03 to 129.04 ± 6.45 mg FM/mL for L and F25, respectively. The results obtained suggest that J. regia can be a source of bioactive compounds with antioxidant properties. Nutraceutical Potential of Tinctures from Fruits, Green Husks, and Leaves of Juglans regia L.. Available from: http://www.researchgate.net/publication/260684793_Nutraceutical_Potential_of_Tinctures_from_Fruits_Green_Husks_and_Leaves_of_Juglans_regia_L [accessed Sep 8, 2015].

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 30942) wydawnictwo ciągłe #30942
PBN ID (hist.): 30942

Metryki

30,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:24 października 2013 08:47
Ostatnia aktualizacja:28 kwietnia 2021 08:24

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się