Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Extruded corn gruels containing linden flowers: quantitation of phenolic compounds and selected quality characteristics.

Opis bibliograficzny

Extruded corn gruels containing linden flowers: quantitation of phenolic compounds and selected quality characteristics. [AUT.] ANNA ONISZCZUK, AGNIESZKA WÓJTOWICZ, TOMASZ ONISZCZUK, MARTA OLECH, RENATA NOWAK, KAROLINA WOJTUNIK, MAGDALENA KLIMEK, WOJCIECH KRAWCZYK, MIECZYSŁAW HAJNOS. Open Chemistry 2015 Vol. 13 Issue 1 1209-1217, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1515/chem-2015-0138
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Open Chemistry 2015 Vol. 13 Issue 1, 1209-1217
Rok: 2015
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Extrusion-cooking of plant materials may enhance antioxidant activity and improve health benefits. Selected antioxidant polyphenols in extruded corn gruels enriched with different amounts of linden flowers were determined by LC-ESI-MS/MS and quality characteristics were determined. Phenolic content increased with Tiliae inflorescentia addition and was not decreased by high-temperature extrusion. Linden flower incorporation into instant gruels should be limited to 10% to retain acceptable sensory properties.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych (CC-BY-NC-ND) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 36802) wydawnictwo ciągłe #36802
PBN ID (hist.): 36802

Metryki

14,00
Punkty MNiSW/MEiN
1,207
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:10 grudnia 2015 12:57
Ostatnia aktualizacja:28 kwietnia 2021 08:25

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się