Ascorbate abolishes auxotrophy caused by the lack of superoxide dismutase in Saccharomyces cerevisiae: Yeast can be a biosensor for antioxidants.
Opis bibliograficzny
Ascorbate abolishes auxotrophy caused by the lack of superoxide dismutase in Saccharomyces cerevisiae: Yeast can be a biosensor for antioxidants. [AUT.] EWA ŻYRACKA, RENATA ZADRĄG, SABINA KOZIOŁ, ANNA KRZEPIŁKO, GRZEGORZ BARTOSZ, TOMASZ BILIŃSKI. J. Biotechnol. 2005 Vol 115 Issue 3 271-278. DOI: 10.1016/j.jbiotec.2004.09.003
Szczegóły publikacji
Źródło:
Journal of Biotechnology 2005 Vol 115 Issue 3, 271-278
Rok: 2005
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 7 kwietnia 2016 11:20 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 11 marca 2019 09:51 |
Linki zewnętrzne
DOI
10.1016/j.jbiotec.2004.09.003
Identyfikatory
BPP ID: (46, 37713) wydawnictwo ciągłe #37713
PBN ID (hist.): 37713
Metryki
20,00
Punkty MNiSW/MEiN
2,687
Impact Factor
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.