Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Effect of foliar application of a nitrophenolate-based biostimulant on the yield and quality of two bean cultivars.

Opis bibliograficzny

Effect of foliar application of a nitrophenolate-based biostimulant on the yield and quality of two bean cultivars. [AUT. KORESP.] ANNA KOCIRA, [AUT.] SŁAWOMIR KOCIRA, MICHAŁ ŚWIECA, URSZULA ZŁOTEK, ANNA JAKUBCZYK, KRZYSZTOF KAPELA. Sci. Hortic. 2017 Vol. 214 s. 76-82, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1016/j.scienta.2016.11.021
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
SCIENTIA HORTICULTURAE 2017 Vol. 214, s. 76-82
Rok: 2017
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The use of Atonik, a synthetic biostimulant, to improve the yield and quality of red and white bean was studied. The 0.1% and 0.3% solutions of Atonik biostimulant were applied by a single and double spraying of plants. The yield of the investigated common beans increased after Atonik treatment with the highest impact recorded upon the double spraying with the 0.3% solution. The studied treatments had no significant effect on phenolics content; however, some differences were found in the antioxidant potential. The applied biostimulant had no significant effect on the reducing power either. The angiotensin-converting enzyme inhibitory activity was noted only for Aura bean; however it remained unchanged upon the biostimulant treatment. All the analyzed types of application had no significant effect on starch and protein contents; however, a slight, insignificant decrease was observed in starch content in Aura cultivar. An insignificant decrease of globulins in beans obtained from plants double-sprayed with 0.1% Atonik should also be noted. Most importantly, the studied treatment did not enhance the activity of α-amylase and trypsin inhibitors. In summary, results of the study demonstrate that Atonik effectively improves the yield and nutraceutical potential of beans without any negative effects on their nutritional quality.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 39762) wydawnictwo ciągłe #39762
PBN ID (hist.): 39762

Metryki

35,00
Punkty MNiSW/MEiN
1,760
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:2 grudnia 2016 13:23
Ostatnia aktualizacja:17 sierpnia 2021 13:47

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się