The effect of different solvents and number of extraction steps on the polyphenol content and antioxidant capacity of basil leaves (Ocimum basilicum L.) extracts.
Opis bibliograficzny
The effect of different solvents and number of extraction steps on the polyphenol content and antioxidant capacity of basil leaves (Ocimum basilicum L.) extracts. [AUT.] URSZULA ZŁOTEK, SYLWIA MIKULSKA, MAŁGORZATA NAGAJEK, MICHAŁ ŚWIECA. Saudi Journal of Biological Sciences 2016 Volume 23, Issue 5 628-633, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1016/j.sjbs.2015.08.002
Szczegóły publikacji
Źródło:
SAUDI JOURNAL OF BIOLOGICAL SCIENCES 2016 Volume 23, Issue 5, 628-633
Rok: 2016
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna
Open Access
Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych (CC-BY-NC-ND) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 9 grudnia 2016 10:47 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 17 sierpnia 2021 14:06 |
Linki zewnętrzne
PBN
60e72e242467f01e9312d806
DOI
10.1016/j.sjbs.2015.08.002
Strona WWW
http://www.sciencedirect.com/science/ar…
Identyfikatory
BPP ID: (46, 39893) wydawnictwo ciągłe #39893
PBN ID (hist.): 39893
Metryki
25,00
Punkty MNiSW/MEiN
2,564
Impact Factor
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.