Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Acid-base properties of xanthohumol: a computational and experimental investigation.

Opis bibliograficzny

Acid-base properties of xanthohumol: a computational and experimental investigation. [AUT. KORESP.] MARTA ARCZEWSKA, [AUT.] DANIEL KAMIŃSKI, BARBARA GIEROBA, MARIUSZ GAGOŚ. J. Nat. Prod. 2017 Vol. 80 Iss. 12 s. 3194-3202, il., bibliogr. DOI: 10.1021/acs.jnatprod.7b00530
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Journal of Natural Products 2017 Vol. 80 Iss. 12, s. 3194-3202
Rok: 2017
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

UV–vis spectrophotometry has been applied to determine acid dissociation constants of the prenylated chalcone xanthohumol. The pKa values were compared with those derived from pH-metric titrations. The order of the deprotonation site in the xanthohumol molecule was estimated by quantum mechanical calculations as 2′-OH, 4′-OH, and 4-OH. Furthermore, the electronic and spectroscopic properties of xanthohumol have been investigated on the basis of the time-dependent density functional theory (TDDFT). The TDDFT method, combined with a hybrid exchange–correlation functional using the B3LYP and CAM-B3LYP levels of theory in conjunction with the SMD solvation model, was used to optimize all geometries and predict the excitation energies of the neutral form and ionized species of the chalcone depending on pH value. The computed results were in good agreement with the experimental data. Consideration of the acid–base profile in conjunction with other molecular properties has a great importance and has the potential to be used to further improve the bioavailability of xanthohumol.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 43118) wydawnictwo ciągłe #43118

Metryki

35,00
Punkty MNiSW/MEiN
3,885
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:5 stycznia 2018 12:38
Ostatnia aktualizacja:17 sierpnia 2021 13:45

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się