Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Impact of stabilizers on the freezing process, and physicochemical and organoleptic properties of coconut milk-based ice cream.

Opis bibliograficzny

Impact of stabilizers on the freezing process, and physicochemical and organoleptic properties of coconut milk-based ice cream. [AUT.] MAŁGORZATA GÓRAL, KATARZYNA KOZŁOWICZ, URSZULA PANKIEWICZ, [AUT. KORESP.] DARIUSZ GÓRAL, [AUT.] FRANCISZEK KLUZA, AGNIESZKA WÓJTOWICZ. Lebensm. - Wiss. Technol. 2018 Vol. 92 s. 516-522, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1016/j.lwt.2018.03.010
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 2018 Vol. 92, s. 516-522
Rok: 2018
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The objective of the study was to characterize the effects of selected stabilizers on the freezing process and the physicochemical properties of coconut milk ice cream. Two stabilizers were used: inulin (0.8, 1.6, 2.4, 3.2 and 4 g/100 g of the mixture) and locust bean gum (LBG) (0.2, 0.4, 0.6 and 0.8 g/100 g of the mixture). Freezing process was performed in two stages. After the temperature of the ice cream mixtures reached −6 °C, they were hardened at −30 °C for 24 h. Then the samples were examined for their chemical composition, overrun, melting time and melting resistance, hardness and colour. The results showed that increasing concentration of inulin and LBG resulted in a decrease in the cryoscopic temperature and melting time of ice cream. On the other hand, ice cream produced from the mixtures containing higher inulin concentration and lower LBG concentration were characterized by higher overrun. Addition of inulin and LBG cause statistically significant changes in hardness of ice cream. The differences in colour of tested ice creams were shown. The highest scores in the sensory evaluation were obtained for ice cream with LBG and 0.8 g/100 g and 4 g/100 g of inulin.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 43570) wydawnictwo ciągłe #43570

Metryki

40,00
Punkty MNiSW/MEiN
3,714
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:19 marca 2018 15:54
Ostatnia aktualizacja:17 czerwca 2022 13:25

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się