Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Zasady bezpieczeństwa i higieny użytkowania nastrzykiwarek.

Opis bibliograficzny

Zasady bezpieczeństwa i higieny użytkowania nastrzykiwarek. [AUT.] MARIAN PANASIEWICZ. Gosp. Mięs. 2018 R. 70 Nr 1 s. 22-25.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Gospodarka Mięsna 2018 R. 70 Nr 1, s. 22-25
Rok: 2018
Język: Polski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca przeglądowa

Streszczenia

Polski:

Szeroko stosowaną metodą peklowania, szczególnie różnych części anatomicznych mięśni, tuszek i elementów drobiowych, jest domięśniowy nastrzyk solanką. Proces ten prowadzony jest za pomocą nastrzykiwarek, których podstawowymi elementami roboczymi jest układ napędowy, układ nastrzykowy (jedno-, dwu- lub trójgłowicowy z ewentualnymi elementami tenderyzującymi), układ pompującofiltrujący i transporter (przenośnik). Budowa nastrzykiwarek musi gwarantować produkcję wyrobu najwyższej jakości, łatwość utrzymania higieny i bezpieczeństwo pracy.

Angielski:

The intramuscular injection with brine is a widely used method for curing of various anatomical parts of muscles, carcasses and poultry elements. The curing process is performed using the injectors that consist of drive system, injection system (one-, two- or three-head with optional tenderizing elements), pumping and filtering system and a transporter (lift). The design of the injectors must ensure production of the best quality product, easy hygiene and work safety.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 43696) wydawnictwo ciągłe #43696

Metryki

7,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:30 kwietnia 2018 12:35
Ostatnia aktualizacja:11 stycznia 2022 09:34

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się