Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Effect of addition of fermented bean seed flour on the content of bioactive components and nutraceutical potential of wheat wafers.

AUT. KORESP. ANNA JAKUBCZYK.

Opis bibliograficzny

Effect of addition of fermented bean seed flour on the content of bioactive components and nutraceutical potential of wheat wafers. [AUT. KORESP.] ANNA JAKUBCZYK. Lebensm. - Wiss. Technol. 2018 Vol. 98 s. 245-251, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1016/j.lwt.2018.08.052
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 2018 Vol. 98, s. 245-251
Rok: 2018
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

In this study the influence of fermented bean seed flour (BF) with Lactobacillus plantarum 299v on bioactive compounds, antioxidant activity and selected inhibitory activity of wheat wafers were investigated. Wheat wafers with addition of BF (10%, 20%, 30%, 40% and 50%), fermented bean flour wafers (100%) and wheat wafers (WF) were prepared. The results indicated that wafers made from 100% fermented bean seed flour were characterized by the highest content of bioactive compounds (0.086 mg mL−1 for proteins, 0.79 mg mL−1 for peptides, and 0.46 mg mL−1 for polyphenols), compared with the control sample. The highest peptide content after the hydrolysis process and DH were found for 100% BF (2.29 mg mL−1 and 32.81%, respectively). The antiradical activity against ABTS·+ was noted for hydrolysates obtained from 40% BF (IC50 = 17.81 μg mL-1) and against DPPH· in the case of hydrolysates from 30% BF (IC50 = 34.43 μg mL-1). In turn, 50% BF exhibited higher Fe2+ chelating activity than the control sample (IC50 = 4.57 μg mL-1). The IC50 values were the same for hydrolysates from wafers with 50% BF and 100% BF and 0.14, 0.24, and 0.19 mg mL−1 for α-glucosidase, lipase, and ACE respectively.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 44260) wydawnictwo ciągłe #44260

Metryki

40,00
Punkty MNiSW/MEiN
3,714
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:2 października 2018 15:31
Ostatnia aktualizacja:20 listopada 2021 19:47

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się