Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Zmiany jakościowe oleju wytłoczonego z ozonowanych nasion rzepaku (Quality changes of oil pressed from ozonated rapeseeds)

Opis bibliograficzny

Zmiany jakościowe oleju wytłoczonego z ozonowanych nasion rzepaku (Quality changes of oil pressed from ozonated rapeseeds). [AUT.] MONIKA SACHADYN-KRÓL, IZABELLA JACKOWSKA, [AUT. KORESP.] MONIKA BOJANOWSKA. Przem. Chem. 2018 T.97 Nr 10 s. 1775-1778, il., bibliogr., sum. DOI: 10.15199/62.2018.10.29
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018 T.97 Nr 10, s. 1775-1778
Rok: 2018
Język: Polski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Polski:

Zbadano wpływ stężenia ozonu i czasu prowadzenia procesu ozonowania na niektóre wyróżniki jakościowe oleju pochodzącego z ozonowanych nasion rzepaku. Określono zmiany zachodzące w nasionach po procesie ozonowania i ich wpływ na jakość końcowego produktu spożywczego, jakim jest olej. Badania prowadzono w skali laboratoryjnej oraz półtechnicznej.

Angielski:

Rapeseeds (2 types) were ozonized by using an O3/air mixt. (O3 concn. 0.05 and 2 μg/L) for 15-180 min and pressed to extract the oil. The ozonation resulted in the increase of the peroxide no. and Totox index of the oil. It still met the std. quality requirements.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 44578) wydawnictwo ciągłe #44578

Metryki

15,00
Punkty MNiSW/MEiN
0,428
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:10 grudnia 2018 10:21
Ostatnia aktualizacja:20 listopada 2021 14:23

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się