Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Morphological and biochemical responses of Glycine max (L.) Merr. to the use of seaweed extract.

Opis bibliograficzny

Morphological and biochemical responses of Glycine max (L.) Merr. to the use of seaweed extract. [AUT. KORESP.] SŁAWOMIR KOCIRA, [AUT.] AGNIESZKA SZPARAGA, MACIEJ KUBOŃ, EWA CZERWIŃSKA, TOMASZ PISKIER. Agronomy-Basel 2019 Vol. 9 Iss. 2 art. number 93, il., bibliogr., sum. DOI: 10.3390/agronomy9020093
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Agronomy-Basel 2019 Vol. 9 Iss. 2, art. number 93
Rok: 2019
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Currently, modern agriculture aims to improve the quantity and quality of crop yield, while minimizing the negative impact of treatments on the natural environment. One of the methods to increase plant yield and quality, especially after the occurrence of both abiotic or biotic stress factors, is the application of biostimulants. The aim of the study was to determine the effect of Ecklonia maxima extract on plant growth, and the yield, nutritional, and nutraceutical properties of soybean seeds. A field experiment was conducted in three growing seasons (2014–2016). Soybean seeds of Atlanta cultivar were sown in the third 10-day period of April. Ecklonia maxima extract was applied in the form of single or double, spraying in the concentrations of 0.7% and 1.0%. Determinations were conducted for: biometric traits, seed yield, seed number, thousand seeds weight, contents of lipids, and proteins in seeds. Further analyses included the contents of total polyphenols, flavonoids, anthocyanins, and reducing power. The number of seaweed extract applications and its concentration modified biometric traits, yield, and quality of crop, while also also altering the nutraceutical and antioxidative potential of soybean. The application of this preparation improved the growth and yield of soybean without any negative effect on the nutritive value of seeds.

Open Access

Tryb dostępu: inne Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: inna otwarta licencja Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 44937) wydawnictwo ciągłe #44937

Metryki

100,00
Punkty MNiSW/MEiN
2,603
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:19 lutego 2019 08:24
Ostatnia aktualizacja:24 sierpnia 2021 14:33

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się