Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Determination of chlorogenic acid, polyphenols and antioxidants in green coffee by thin‐layer chromatography, effect‐directed analysis and dot blot – comparison to HPLC and spectrophotometry methods.

Opis bibliograficzny

Determination of chlorogenic acid, polyphenols and antioxidants in green coffee by thin‐layer chromatography, effect‐directed analysis and dot blot – comparison to HPLC and spectrophotometry methods. [AUT. KORESP.] IRENA M. CHOMA, [AUT.] MAŁGORZATA OLSZOWY, SEBASTIAN GNAT, MAREK STUDZIŃSKI. J. sep. sci. 2019 Vol. 42 Issue 8 s. 1542-1549, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1002/jssc.201801174
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Journal of Separation Science 2019 Vol. 42 Issue 8, s. 1542-1549
Rok: 2019
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The great prevalence of thin‐layer chromatography over high‐performance liquid chromatography is connected with the possibility of analyzing many samples in parallel. Therefore, the method is often used in screening and/or effect directed analysis to compare composition and chemical/biological properties of many samples in one run. It was already proved, that high performance thin‐layer chromatography, in many cases, can replace high‐performance liquid chromatography for quantitative analysis. The main aim of the paper is to show that simple thin‐layer chromatography can also be used as a quantitative or at least as a semi‐quantitative method, even when it concerns effect directed analysis e.g. direct bioautography. Chlorogenic acid content was measured in four methanol extracts of various green coffees and in one extract of black coffee using thin‐layer chromatography with ultraviolet detection and thin‐layer chromatography with effect directed detection. High‐performance liquid chromatography was used as a reference method. Additionally, total contents of polyphenols and antioxidants were estimated using thin‐layer chromatography or dot‐blot on chromatography plates. These results were compared to spectrophotometric methods. It was proved that thin‐layer chromatography can be used as a quantitative (using densitometry) or semi‐quantitative method (using other detection methods including effect directed detection) as well as for estimating total antioxidants or polyphenols content.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 44938) wydawnictwo ciągłe #44938

Metryki

70,00
Punkty MNiSW/MEiN
2,878
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:19 lutego 2019 10:07
Ostatnia aktualizacja:28 maja 2021 14:29

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się