Wentylacja i klimatyzacja w zakładach przetwórstwa mięsnego.
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
Zła jakość powietrza w pomieszczeniach produkcyjnych wpływa nie tylko na niekorzystne zmiany surowca i produktów, ale także na organizm człowieka, jak również na stan budynku. W pracy scharakteryzowano systemy wentylacji i klimatyzacji stosowane w halach produkcyjnych zakładów mięsnych oraz pomieszczeniach biurowych. W halach produkcyjnych niezbędne jest utrzymanie odpowiednio niskiej temperatury oraz stosowanie wentylacji miejscowej w celu np. eliminacji uciążliwych zapachów. Systemy klimatyzacji pomieszczeń zapewniają odpowiednią jakość powietrza, poprzez eliminację zanieczyszczeń oraz dodatkowo jonizują powietrze.
Poor air quality affects not only unfavorable changes in raw material and products, but also affects the human body in production rooms, as well as the condition of the building. The article presents ventilation and air-conditioning systems used in production halls of meat factories and office rooms. It is necessary to maintain a sufficiently low temperature and local ventilation, for example, to eliminate odorous odors in production halls. Room air-conditioning systems ensure adequate air quality by eliminating pollution and additionally ionise the air.
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 15 marca 2019 14:37 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 11 stycznia 2022 09:15 |