Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Influence of physiological and chemical factors on the absorption of bioactive peptides.

AUT. KORESP. MONIKA KARAŚ.

Opis bibliograficzny

Influence of physiological and chemical factors on the absorption of bioactive peptides. [AUT. KORESP.] MONIKA KARAŚ. Int. J. Food Sci. Technol. 2019 Vol. 54 Iss. 5 s. 1486-1496, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1111/ijfs.14054
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Rok: 2019
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca przeglądowa

Streszczenia

ood-derived bioactive peptides can be released during digestion and have a potentially beneficial effect on human health. It is known that the penetration of peptides across the small intestine can take place in several ways. The research related to the bioavailability of peptides develops dynamically, but still raises many doubts. Since there are many barriers to absorption of peptides, there is still a need to carry out in vitro and in vivo investigations on the bioavailability of these compounds. Moreover, there are few in vivo studies regarding the absorption and activity of peptides in organs, hence the lack of unequivocal and reliable information about this process. Therefore, this review discusses the current research on in vitro and in vivo absorption of these compounds and factors that play a key role in this process and provides better understanding of the in vitro and in vivo bioavailability and bioaccessibility of peptides.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 45101) wydawnictwo ciągłe #45101

Metryki

70,00
Punkty MNiSW/MEiN
2,773
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:3 kwietnia 2019 09:02
Ostatnia aktualizacja:21 listopada 2021 20:38

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się