Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Lactic acid fermentation of edible mushrooms: tradition, technology, current state of research: A review.

Opis bibliograficzny

Lactic acid fermentation of edible mushrooms: tradition, technology, current state of research: A review. [AUT. KORESP.] EWA JABŁOŃSKA-RYŚ, [AUT.] KATARZYNA SKRZYPCZAK, ANETA SŁAWIŃSKA, WOJCIECH RADZKI, WALDEMAR GUSTAW. Compr. Rev. Food Sci. Food Saf. 2019 Vol. 18 Issue 3 s. 655-669, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1111/1541-4337.12425
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Rok: 2019
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca przeglądowa

Streszczenia

Pickling is one of the methods for preserving food. However, this term may refer to both types of products, that is, to those subjected to lactic acid fermentation and to marinated ones (acidified) that are usually produced by the addition of acetic acid. Various raw materials are subjected to lactic acid fermentation (vegetable and animal origin), which yields food products with high nutritional and dietary value. In many regions of the world, the process of lactic fermentation is also traditionally used to preserve fruiting bodies of edible mushrooms. Mushrooms are appreciated for their organoleptic qualities as well as the presence of many different bioactive substances exhibiting healing and health-promoting properties. This article reviews the literature related to the use of lactic fermentation in the process of mushroom preservation. Particular attention has been paid to the aspects of the technological process and its impact on the quality and suitability of the final products. Moreover, research results concerning the influence of lactic fermentation on chemical and physical changes in fruiting bodies of edible fungi are also presented.

Open Access

Tryb dostępu: inne Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 45440) wydawnictwo ciągłe #45440

Metryki

200,00
Punkty MNiSW/MEiN
9,912
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:23 maja 2019 09:31
Ostatnia aktualizacja:17 czerwca 2022 09:36

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się