Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Evaluation of selected microbial and physicochemical parameters of fresh tomato juice after cold atmospheric pressure plasma treatment during refrigerated storage.

Opis bibliograficzny

Evaluation of selected microbial and physicochemical parameters of fresh tomato juice after cold atmospheric pressure plasma treatment during refrigerated storage. [AUT.] AGNIESZKA STAREK, [AUT. KORESP.] JOANNA PAWŁAT, [AUT.] BARBARA CHUDZIK, MICHAŁ KWIATKOWSKI, PIOTR TEREBUN, AGNIESZKA SAGAN, DARIUSZ ANDREJKO. Sci. Rep. (Nat. Publ. Group) 2019 Vol.9 Article number: 8407 s.1-11, il., bibliogr. sum. DOI: 10.1038/s41598-019-44946-1
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Scientific Reports 2019 Vol.9 Article number: 8407, s.1-11
Rok: 2019
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The Cold Atmospheric pressure Plasma (CAP) technology is an emerging technology used for conditioning and microbiological decontamination of biomaterials including food. A novel tool for inactivation of juice background spoilage microorganisms, as well as high count of inoculated yeast while maintaining physicochemical properties in tomato juice - CAP technology was utilized in this study. Dry matter content and pH were not significantly influenced by CAP generated in GlidArc reactor. Small increase of lycopene, and slight loss of vitamin C content were observed.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 45544) wydawnictwo ciągłe #45544

Metryki

140,00
Punkty MNiSW/MEiN
3,998
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:12 czerwca 2019 12:32
Ostatnia aktualizacja:28 kwietnia 2021 08:23

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się