Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Physiological, qualitative, and microbiological changes of minimally processed Brussels sprouts in response to coating with carboxymethyl cellulose/candelilla wax emulsion.

Opis bibliograficzny

Physiological, qualitative, and microbiological changes of minimally processed Brussels sprouts in response to coating with carboxymethyl cellulose/candelilla wax emulsion. [AUT. KORESP.] DARIUSZ KOWALCZYK, [AUT.] MONIKA KORDOWSKA-WIATER, KLAUDIA KAŁWA, TOMASZ SKRZYPEK, MAŁGORZATA SIKORA, KATARZYNA ŁUPINA. J. Food Process. Preserv. 2019 Vol. 43 Issue 8 Article e 14004, il., bibliogr. DOI: 10.1111/jfpp.14004
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Journal of Food Processing and Preservation 2019 Vol. 43 Issue 8 Article, e 14004
Rok: 2019
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Minimally processed Brussels sprouts were coated which carboxymethyl cellulose/candelilla wax emulsion, packed in boxes with perforated wrap, and stored at 8 degrees C. It was found that the emulsion not only was deposited on the surface but also penetrated into the inside of the heads through vascular system in stems and leaves. The coating did not affect weight loss, moisture content, and texture of the vegetables. In turn, reduced respiration rate, accelerated chlorophyll degradation, and increased activity of polyphenol oxidase was noticed in the coated Brussels sprouts. Consequently, the coating decreased the sensory quality of the vegetables. Furthermore, the coating favored fungal growth in the artificially contaminated Brussels sprouts. The changes in the vegetables were likely due to excessively decreased gas exchange performance, including ethylene accumulation. Practical applications Edible coatings are a particular form of packaging directly applied to the surface of perishables. It is widely believed that coating treatment enhances the quality of fruits and vegetables, protecting them from postharvest decay. Nevertheless, not all coatings will work well on a specific horticultural crops nor will all horticultural crops have the same needs. Consequently, when the coating material is not adequately selected, edible coatings can cause anaerobic respiration by acting as a barrier for the gas exchange between fresh produce and the surroundings. Since the coatings can be produced from various edible biomolecules, selecting a proper coating is quite problematic. In this context, the presented work shows that carboxymethyl cellulose/candelilla wax-based coating is not suitable for the minimally processed Brussels sprouts. The results reported here could help other scientists adjust their research plans and increase their chances of success in extending postharvest shelf-life of Brussels sprouts.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 45758) wydawnictwo ciągłe #45758

Metryki

40,00
Punkty MNiSW/MEiN
1,405
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:28 sierpnia 2019 14:12
Ostatnia aktualizacja:28 kwietnia 2021 08:24

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się