Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

The assessment of food safety culture in small franchise restaurant in Poland.

Opis bibliograficzny

The assessment of food safety culture in small franchise restaurant in Poland. [AUT.] MAŁGORZATA WIŚNIEWSKA, EUGENIA CZERNYSZEWICZ, ANNA KAŁUŻA. Br. Food J. 2019 Vol. 121 Issue 10 s. 2365-2378, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1108/BFJ-03-2019-0152
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
British Food Journal 2019 Vol. 121 Issue 10, s. 2365-2378
Rok: 2019
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Purpose – The purpose of this paper is to measure and assess the level of food safety culture (FSC) in the restaurant operating in the SUBWAY franchise network. Design/methodology/approach – The case study accompanied by the questionnaire built of 38 items grouped into five areas/sections: management style/food safety (FS) policy, leadership, communication, commitment and work environment. Findings – The level of FSC is 3.83 on a 1–5 scale. It requires further improvement and taking greater care of FS. The work environment and management style/FS policy were assessed the highest, while leadership and communication the lowest. There is a need to increase the frequency of meetings that address the issue of FS, ensure a better atmosphere of mutual trust and sharing knowledge about potential problems. It is also necessary to appreciate FS initiatives as well as review the number and suitability of existing procedures. Research limitations/implications – In further studies, the case study accompanied by a questionnaire could be supported by additional qualitative methods, e.g. interviews with employees, observations or mystery shopping. Practical implications – The results may help managers to verify and improve the overall FS policy in the restaurant and to encourage ongoing assessment of FSC in other franchise network entities that will take into account the critical aspects of FSC indicated in the case study. Originality/value – In the literature, the issue of the role and meaning as well as the assessment of FSC has been undertaken for many years; however, there are no papers considering small restaurants fromCentral Europe. This is also the first paper in Poland that addresses the aspect of FSC and its assessment.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 45837) wydawnictwo ciągłe #45837

Metryki

70,00
Punkty MNiSW/MEiN
2,102
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:18 września 2019 07:55
Ostatnia aktualizacja:20 sierpnia 2021 09:48

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się