Rodzaje środków transportu w zakładach mięsnych.
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
W zależności od rodzaju przenoszonego surowca możemy stosować różne środki transportu wewnętrznego w zakładach mięsnych. Wszystkie stosowane urządzenia muszą być wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością oraz charakteryzować się odpornością na działanie wody i innych związków chemicznych, które mogą występować przy przetwórstwie mięsa. Do najpopularniejszych środków transportu wewnętrznego należą: kolejki podwieszane, ześlizgi, przewody do transportu próżniowego, np. konfiskat lub przenośniki do transportu surowców zapakowanych (np. taśmowe, rolkowe).
Depending on the type of raw material being transported, we can use various internal transport methods in meat plants. All devices used must be made of materials approved for contact with food and have resistance to water and other chemical compounds that may occur in the processing of meat. The most popular means of internal transport include: suspended lines, slides, vacuum conveyors, e.g. seizures, or conveyors for transporting raw materials (e.g. belt, roller).
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 4 listopada 2019 11:18 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 11 stycznia 2022 08:52 |