Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Influence of fertilisation type on the quality of virgin rapeseed oil.

Opis bibliograficzny

Influence of fertilisation type on the quality of virgin rapeseed oil. [AUT. KORESP.] M. KACHEL, [AUT.] A. MATWIJCZUK, A. NIEMCZYNOWICZ, M. KOSZEL, A. PRZYWARA. Ital. J. Food Sci. (Testo Stamp.) 2019 Vol. 31 No 4 s. 459-470, il., bibliogr. DOI: 10.14674/IJFS-1433
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE 2019 Vol. 31 No 4, s. 459-470
Rok: 2019
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The aim of the study was to determine whether, and to what the type of fertilisation employed can affect the quality of the harvested spring rape and the oil extracted therefrom through virgin oil pressing. The article presents the results of research conducted with the use of ATR-FTIR absorption spectroscopy of selected cold pressed vegetable oils. The study included three types of rapeseed oil from spring plants grown with traditional NPK mixture fertilisation and digestate. The oxidative stability of the pressed oil was also determined and soil parameters such as: content of absorbable nutrients and acidity in the experimental plots.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych (CC-BY-NC-ND) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 46209) wydawnictwo ciągłe #46209

Metryki

20,00
Punkty MNiSW/MEiN
0,855
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:18 grudnia 2019 12:36
Ostatnia aktualizacja:10 stycznia 2022 09:07

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się