Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Assessment of sustainability in agriculture of the European Union Countries.

Opis bibliograficzny

Assessment of sustainability in agriculture of the European Union Countries. [AUT.] ANNA NOWAK, [AUT. KORESP.] ARTUR KRUKOWSKI, [AUT.] MONIKA RÓŻAŃSKA-BOCZULA. Agronomy-Basel 2019 Vol. 9 Iss. 12 Article number 890, il., bibliogr., sum.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Agronomy-Basel 2019 Vol. 9 Iss. 12, Article number 890
Rok: 2019
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

This paper aimed at evaluating the level of sustainability in agriculture in 28 member states of the European Union. The surveys were carried out based on a synthetic technique for order preference by similarity to an ideal solution (TOPSIS)-based measure. This method synthesizes factors of various nature and assigns them a synthetic aggregate measure. The analysis made it possible to develop a ranking of EU member states according to a differentiated level of measures and assign them to one of four groups characterized by different levels of sustainability in agriculture. The group of member states representing the highest level of sustainability in agriculture included two countries from Central and Eastern Europe, i.e., Slovakia and the Czech Republic. The group of countries with a greater than average level of sustainability comprised 14 member states of the European Union, including seven countries admitted to the community after 2004. The group with a low level of sustainability consisted of eight EU member states, six of them from the group of old EU member states, i.e., Ireland, Portugal, Greece, Italy, Denmark and the United Kingdom, and two new members, i.e., Romania and Slovenia. On the other hand, the lowest level of sustainability was characteristic of two “old EU” member states, i.e., The Netherlands and Belgium, and two “new EU” member states, i.e., Cyprus and Malta. The differentiated synthetic measure values showed disparities in the level of sustainability in agriculture among the member states of the European Union. They are a result of the varied level of development of this sector, production intensity and the resulting environmental impact.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 46214) wydawnictwo ciągłe #46214

Metryki

100,00
Punkty MNiSW/MEiN
2,603
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:19 grudnia 2019 13:28
Ostatnia aktualizacja:15 czerwca 2022 11:43

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się