Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Terpenes and phenylpropanoids as acetyl- and butyrylcholinesterase inhibitors: A comparative study.

Opis bibliograficzny

Terpenes and phenylpropanoids as acetyl- and butyrylcholinesterase inhibitors: A comparative study. [AUT. KORESP.] D. SZWAJGIER, [AUT.] E. BARANOWSKA-WÓJCIK. Curr. Alzheimer Res. 2019 Vol. 16 Issue 10 s. 963-973. DOI: 10.2174/1567205016666191010105115
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Current Alzheimer Research 2019 Vol. 16 Issue 10, s. 963-973
Rok: 2019
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca przeglądowa

Streszczenia

Background: Cholinesterase inhibitors are routinely applied in the treatment of Alzheimer’s disease, and seeking new cholinesterase inhibitors is a priority. Objectives: Twenty seven compounds were compared, including ones not previously tested. An attempt was undertaken to precisely describe the role of alcohol in the inhibitory activity. This paper underlines the role of a “false positive” blank sample in the routine analysis. Methods: The inhibition of cholinesterase was measured using Ellman’s colorimetric method with a few modifications designed by the authors (including the “false-positive” effect). The inhibitory role of ethanol and methanol was also carefully evaluated. The present and past results were compared taking the source of enzyme and alcohol content into consideration. Results: For the first time, new inhibitors were identified, namely: methyl jasmonate, 1R-(−)-nopol ((anti-acetyl-(AChE) and butyrylcholinesterase (BChE) activity)) and 1,4-cineole, allo-aromadendrene, nerolidol, β-ionone, and (R)-(+)-pulegone (anti-BChE activity). Oleanolic acid and (+)-β-citronellene (not previously studied) proved to be inefficient inhibitors. For a number of well-known inhibitors (such as nerol, (−)-menthol, (+)-menthol, isoborneol, (−)-bornyl acetate, limonene, α-pinene, β-pinene, α- ionone, and eugenol) some serious discrepancies were observed between our findings and the results of previous studies. Ethanol and methanol showed no anti-AChE activity up to 0.29% (v/v) and 0.23% (v/v), respectively. Similarly, ethanol up to 0.33% (v/v) and methanol up to 0.29% (v/v) did not inhibit the activity of BChE. Conclusion: It can be stated that the impact of alcohol should be precisely determined and that blank “false-positive” samples should be processed together with test samples. Furthermore, the effect of the enzyme origin on the result of this test must be taken into consideration.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 46235) wydawnictwo ciągłe #46235

Metryki

100,00
Punkty MNiSW/MEiN
3,047
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:30 grudnia 2019 11:04
Ostatnia aktualizacja:21 listopada 2021 15:28

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się