Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Changes in fingerprints and the quantity of material forming the print depending on hand cleanliness, gender, and ambient conditions.

Opis bibliograficzny

Changes in fingerprints and the quantity of material forming the print depending on hand cleanliness, gender, and ambient conditions. [AUT.] ANNA CZECH, NICOLE GRYSZCZYK, [AUT. KORESP.] ALEKSANDRA SZABELAK, [AUT.] ARTUR SOWIŃSKI. J. Forensic Sci. 2020 Vol.65 No 1 s. 84-89, il., bibliogr. sum. DOI: 10.1111/1556-4029.14164
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Journal of Forensic Sciences 2020 Vol.65 No 1, s. 84-89
Rok: 2020
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Impressions of friction ridges left on a surface are important evidence for identifying an individual and can be used to confirm his or her presence at the scene of an incident. Factors influencing the durability of fingerprints include the physiological characteristics and cleanliness of the individual, environmental factors, and time. The aim of the study was to determine the effect of atmospheric factors, gender, hand cleanliness and time on the width of friction ridge impressions and the amount of material forming the print. The research shows that factors such as gender, ambient conditions, and hand cleanliness affect the width of the ridge impressions and the quantity of material forming the print. The passage of time significantly reduces both the width of the ridge impressions and the quantity of the material forming the print.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 46448) wydawnictwo ciągłe #46448

Metryki

70,00
Punkty MNiSW/MEiN
1,832
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:5 lutego 2020 11:04
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:10

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się