Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Biochars originating from different biomass and pyrolysis process reveal to have different microbial characterization: implications for practice.

Opis bibliograficzny

Biochars originating from different biomass and pyrolysis process reveal to have different microbial characterization: implications for practice. [AUT.] WIOLETTA ŻUKIEWICZ-SOBCZAK, AGNIESZKA LATAWIEC, [AUT. KORESP.] PAWEŁ SOBCZAK, [AUT.] DOROTA PLEWIK, MAŁGORZATA TOKARSKA-RODAK. Sustainability 2020 Vol. 12 Iss. 4 Article number 1526 s. 1-13, il., bibliogr., sum. DOI: 10.3390/su12041526
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Sustainability 2020 Vol. 12 Iss. 4 Article number 1526, s. 1-13
Rok: 2020
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Sustainable technologies are increasingly promoted in various production areas. Protection of natural resources, as well as rational waste management, may lead to better optimization of technologies. Biochar, a product of pyrolysis of organic residues has found wide applications in waste management, agriculture, energy and construction industry. In the present study biochar samples produced in Poland and in Brazil were analysed for microbial content using three substrates: Plate Count Agar, Malt Agar, and Potato Agar. Both qualitative and quantitative measurements were done. Microscopic analysis of the biochar structure was also performed. We found that microbial cultures in both biochars represented a wide range of biodiversity of microorganisms genera and species. We demonstrate that the biochar samples differ depending on the botanical origin as well as on the production technology. Structure of the tested samples also varied depending on the botanical origin. Sample 1-PL (pine) was characterised by a compact and regular structure, while sample 2-PL (oak) showed porous and irregular structure. Sample from Brazil (1-BR) showed a more delicate structure than Polish biochars. Obtained properties may suggest a range of implications for practice.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 46540) wydawnictwo ciągłe #46540

Metryki

100,00
Punkty MNiSW/MEiN
3,251
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:28 lutego 2020 13:28
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:06

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się