Menu
Naciśnij / aby szukać

Jak wyszukiwać?

  • 1 Wyszukiwanie od początku wyrazu: Wyraz preane znajdzie "preanestetyczny", ale anestetyczny nie znajdzie tego słowa (wyszukiwanie patrzy tylko na początek wyrazów)
  • - Wykluczanie słów (znak minus): Poprzedzenie wyrazu znakiem - znajdzie wszystkie tytuły NIE zawierające danego słowa, np. -onkologia znajdzie prace bez słowa "onkologia"
  • " Wyszukiwanie całych fraz (cudzysłów): Cudzysłów powoduje szukanie całych ciągów znaków w tej samej kolejności. Np. "Uniwersytet Medyczny" wyszuka tylko prace z dokładnie tą nazwą, podczas gdy wpisanie bez cudzysłowu może znaleźć "Medyczny Uniwersytet"
  • Nawigacja klawiaturą: Użyj / aby otworzyć wyszukiwanie, strzałek do nawigacji po wynikach, ENTER aby przejść do wybranej pozycji, lub ESC aby zamknąć okno

Cheese sauces: Characteristics of ingredients, manufacturing methods, microbiological and sensory aspects.

Opis bibliograficzny

Cheese sauces: Characteristics of ingredients, manufacturing methods, microbiological and sensory aspects. [AUT.] JAGODA SZAFRAŃSKA, [AUT. KORESP.] BARTOSZ SOŁOWIEJ. J. Food Process Eng. 2020 Vol. 43 Iss. 4 e13364, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1111/jfpe.13364
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Journal of Food Process Engineering 2020 Vol. 43 Iss. 4, e13364
Rok: 2020
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

During recent years, companies producing dairy products have observed an increase in the consumption of cheese sauces. The purpose of this review is to provide a critical overview of the most important properties of cheese sauces: ingredients, additives, processes, different methods used for their manufacturing, microbiological and sensory aspects, all of which is interesting both for the food industry and consumers. Because it is expected that the consumption of such products will increase, it is worth getting acquainted with current production processes for cheese sauces and the possibilities of modifying them in terms of consumer preferences, trends, and health-promoting properties.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 46619) wydawnictwo ciągłe #46619

Metryki

100,00
Punkty MNiSW/MEiN
2,356
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:3 kwietnia 2020 15:22
Ostatnia aktualizacja:27 listopada 2021 19:30

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się