Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Wpływ nowoczesnych metod nastrzykiwania na wybrane cechy jakościowe wyrobów mięsnych.

Opis bibliograficzny

Wpływ nowoczesnych metod nastrzykiwania na wybrane cechy jakościowe wyrobów mięsnych. [AUT.] MARAIN K. PANASIEWICZ, GRZEGORZ ŁYSIAK. Gosp. Mięs. 2020 Nr 3 s. 24-26, 28, 30-31, bibliogr., streszcz.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Gospodarka Mięsna 2020 Nr 3, s. 24-26, 28, 30-31
Rok: 2020
Język: Polski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca przeglądowa

Streszczenia

Polski:

Praca dotyczy oceny wpływu procesu peklowania poprzez nastrzykiwanie surowca na wybrane cechy jakościowe wyrobów mięsnych. Omówiono najważniejsze aspekty dotyczące zakresu oddziaływania na strukturę mięsa i finalne cechy gotowych produktów stosowanych w procesie nastrzykiwania związków i dodatków solanki.

Angielski:

The work concerns the assessment of the effect of curing by injecting raw material on selected quality characteristics of meat products. The most important aspects of the impact on the meat structure and final features of finished products used in the process of injecting compounds and brine additives were discussed.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 46757) wydawnictwo ciągłe #46757

Metryki

20,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:27 kwietnia 2020 11:36
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:06

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się