Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

The effect of various pH values on foaming properties of whey protein preparations.

AUT. KORESP. MACIEJ NASTAJ, AUT. BARTOSZ SOŁOWIEJ.

Opis bibliograficzny

The effect of various pH values on foaming properties of whey protein preparations. [AUT. KORESP.] MACIEJ NASTAJ, [AUT.] BARTOSZ SOŁOWIEJ. Int. J. Dairy Technol. (Print) 2020 Vol. 73 No. 4 s. 683-694, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1111/1471-0307.12705
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
International Journal of Dairy Technology 2020 Vol. 73 No. 4, s. 683-694
Rok: 2020
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The influence of pH on foaming of whey protein isolates (WPI) and concentrates (WPC 80 and WPC 65) dispersions was investigated due to the lack of studies on the whipping process on the protein aggregation in prefoam solutions, resulting foams and drainage serum. The WPI foams were superior compared to WPC ones. pH values of 5.0 and 9.0 were optimal for the foaming of all preparations, while pH 3.0 caused a deterioration of their foamability. For the WPI foams, a correlation was found between the yield stress and phase angle. pH 9.0 promoted the protein aggregation, especially in the prefoam WPI solutions.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 47342) wydawnictwo ciągłe #47342

Metryki

40,00
Punkty MNiSW/MEiN
4,374
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:14 października 2020 12:37
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:12

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się