Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

The Effect of Dietary Rye Inclusion and Xylanase Supplementation on Structural Organization of Bone Constitutive Phases in Laying Hens Fed a Wheat-Corn Diet.

Opis bibliograficzny

The Effect of Dietary Rye Inclusion and Xylanase Supplementation on Structural Organization of Bone Constitutive Phases in Laying Hens Fed a Wheat-Corn Diet. [AUT.] SIEMOWIT MUSZYŃSKI, MARTA ARCZEWSKA, SYLWESTER ŚWIĄTKIEWICZ, ANNA ARCZEWSKA-WŁOSEK, PIOTR DOBROWOLSKI, IZABELA ŚWIETLICKA, MONIKA HUŁAS-STASIAK, TOMASZ BLICHARSKI, JANINE DONALDSON, TOMASZ SCHWARZ, EWA TOMASZEWSKA. Animals 2020 Vol. 10 Issue 11 Article number 2010, il., bibliogr. sum. DOI: 10.3390/ani10112010
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Animals 2020 Vol. 10 Issue 11, Article number 2010
Rok: 2020
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

This study was conducted to examine the effect of dietary rye inclusion and xylanase supplementation on the bone quality of ISA Brown laying hens. Ninety-six laying hens were assigned to four groups: fed with wheat–corn diet or rye–wheat–corn diet (25% of hybrid rye inclusion) or nonsupplemented or supplemented with xylanase (200 mg/kg of feed) for a period of 25 weeks, from the 26th to the 50th week of age. X-ray absorptiometry, X-ray diffraction, and Fourier-transform infrared spectroscopy were used to provide comprehensive information about the structural organization of bone constitutive phases of the tibia mid-diaphysis in hens from all treatment groups. Bone hydroxyapatite size was not affected by diet. Xylanase supplementation influenced the carbonate-to-phosphate ratio and crystallinity index in hens fed with both diets. Xylanase had more pronounced effects on bone mineral density and collagen maturity in hens fed with the rye–wheat–corn diet versus those fed with the wheat–corn diet. The results of this study showed that modern rye varieties, when supplemented with exogenous xylanase, can be introduced to the diet of laying hens without any adverse effects on bone structure.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 47421) wydawnictwo ciągłe #47421

Metryki

100,00
Punkty MNiSW/MEiN
2,752
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:12 listopada 2020 08:25
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:04

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się