Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Magnetism of surface-modified and gallium-doped magnetite particles.

Opis bibliograficzny

Magnetism of surface-modified and gallium-doped magnetite particles. [AUT. KORESP.] K. REĆKO, [AUT.] D. SATUŁA, J. WALISZEWSKI, M. BIERNACKA, M. ORZECHOWSKA, B. KALSKA-SZOSTKO, D. SOLOVIOV, A. MIASKOWSKI, A. BESKROVNYY, A. BASA, K. SZYMAŃSKI. J. Surf. Ingestig.-X-Ray Synchro. 2020 Vol. 14 Suppl. 1 s. 58-92, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1134/S102745102007040X
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Rok: 2020
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

New data on gallium ferrite particles are reported. The results of studies of Fe3O4/GaxFe3 – xO4 and GaxFe3 – xO4/Fe3O4 (x = 0.2, 0.4, 0.6 and 0.8) nanoparticles by X-ray and neutron diffraction, small angle neutron scattering, transmission electron microscopy, magnetization measurements, and Mössbauer spectroscopy. The cubic core–shell ferrites structures were confirmed as single phases with a cell parameter of ∼8.388 Å independent of gallium content. The lack of preferences in occupancies of gallium sites was confirmed. The magnetic structure at room temperature, the stability of a disaggregated dispersion of nanoparticles in the temperature range 20–50°C, the radii of the cores, and the thickness of the coating layers, as well as the specific absorption of electromagnetic radiation rates were characterized

Identyfikatory

BPP ID: (46, 47758) wydawnictwo ciągłe #47758

Metryki

40,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:3 lutego 2021 09:30
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:07

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się