Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Examination of the Peleg and Normand equation during relaxation of wheat: The effect of holding time.

Opis bibliograficzny

Examination of the Peleg and Normand equation during relaxation of wheat: The effect of holding time. [AUT.] GRZEGORZ ŁYSIAK, JAWAD KADHIM AL ARIDHEE, [AUT. KORESP.] RYSZARD KULIG, [AUT.] RENATA RÓŻYŁO, MONIKA WÓJCIK. J. Texture Stud. 2021 Vol. 52 Issue 2 s. 157-168, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1111/jtxs.12579
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Journal of Texture Studies 2021 Vol. 52 Issue 2, s. 157-168
Rok: 2021
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

In this study, we analyzed the effect of the duration of relaxation experiments on the parameters of the model proposed by Peleg and Normand. The relaxation experiments were conducted for individual intact wheat kernels in compression. Single kernels were initially loaded with a force of 20 N, then maintained at a constant deformation over time of 300 s. For the following time intervals 0–10, 0–20, 0–30, 0–40, 0–50, 0–60, 0–120, 0–180, 0–240, and 0–300 s coefficients k1, k2 and Y(t) were determined according to the Normand and Peleg equation. The effect of time was compared at variable wheat moisture ranging from 8 to 20%. For longer holding times, the relaxed force was higher and the decay parameter, Y(t), decreased. The coefficient k1 increased proportionally with increase in the time of relaxation from ~3.3 to 23.3 s. The values of coefficient k2 declined for longer experiments, and the decline was relatively quick for up to 60 s and then asymptotically diminished. The effect of time on the decay parameter Y(t) and coefficients k1 and k2 depended on the moisture of kernels. The accuracy of the models was significantly different for the studied holding times. The highest standard error of the estimate was evidenced for 10 s experiments, and its minimum was noted at times close to 120–180 s.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 48108) wydawnictwo ciągłe #48108

Metryki

70,00
Punkty MNiSW/MEiN
3,942
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:16 kwietnia 2021 09:49
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:06

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się