Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

The effects of using sulfur and organic bedding on the content of macro- and micronutrients and biologically active substances in winter garlic bulbs.

Opis bibliograficzny

The effects of using sulfur and organic bedding on the content of macro- and micronutrients and biologically active substances in winter garlic bulbs. [AUT.] ANDRZEJ SAŁATA, [AUT. KORESP.] HALINA BUCZKOWSKA, [AUT.] RAFAŁ PAPLIŃSKI, ANNA RUTKOWSKA. Agriculture 2021 Vol. 11 Iss. 5 Article number 399, il., bibliogr., sum. DOI: 10.3390/agriculture11050399
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Agriculture 2021 Vol. 11 Iss. 5, Article number 399
Rok: 2021
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Sulfur (S) directly influences the proper development, yield, and biological value of Allium sativum. The sulfuric forms of S are easily leached from the soil due to poor sorption. In this context, we looked at to what extent application of S and biomass of catch crops (CCs) left until spring would cause an increase in the yield; we also looked at the macro- and micronutrient content of garlic plants. The experimental factors included applications of 0 and 20 kg ha−1 S to CCs consisting of Trifolium alexandrinum, Raphamus sativus var. oleiformis, Fagopyrum esculentum, Sinapis alba, and control. The bulbs contained more dry matter and macro- and micronutrients (N, P, K, S, Zn, and Fe) than those without S. Garlic plants cultivated with S accumulated more glutathione and total phenolic acids (TPA), and the extracts showed greater antioxidant activity (AA) than those cultivated without S. In 2019 and 2020, the cultivation of winter garlic with S, in combination with clover contributed to an increase in the content of dry matter, S, TPA, AA in bulbs. In the cultivation with fodder radish garlic plants accumulated more nitrogen (N), S, TPA, AA and glutathione in bulbs. In those cultivated with buckwheat, garlic contained more TPA, AA, glutathione, and with mustard more TPA and AA. However, further research is needed to select the species of CC and to determine the S dose to be applied in the effective biofortification of garlic in a sustainable agriculture system.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: przed opublikowaniem

Identyfikatory

BPP ID: (46, 48308) wydawnictwo ciągłe #48308

Metryki

100,00
Punkty MNiSW/MEiN
3,408
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:13 maja 2021 08:17
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:13

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się