Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Proteins in food systems - bionanomaterials, conventional and unconventional sources, functional properties, and development opportunities.

Opis bibliograficzny

Proteins in food systems - bionanomaterials, conventional and unconventional sources, functional properties, and development opportunities. [AUT.] JAN MAŁECKI, SIEMOWIT MUSZYŃSKI, [AUT. KORESP.] BARTOSZ SOŁOWIEJ. Polymers (Basel) 2021 Vol. 13 Issue 15 2506, il., bibliogr., sum. DOI: 10.3390/polym13152506
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Polymers 2021 Vol. 13 Issue 15, 2506
Rok: 2021
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca przeglądowa

Streszczenia

Recently, food companies from various European countries have observed increased interest in high-protein food and other products with specific functional properties. This review article intends to present proteins as an increasingly popular ingredient in various food products that frequently draw contemporary consumers’ attention. The study describes the role of conventional, unconventional, and alternative sources of protein in the human body. Furthermore, the study explores proteins’ nutritional value and functional properties, their use in the food industry, and the application of proteins in bionanomaterials. Due to the expected increase in demand for high-protein products, the paper also examines the health benefits and risks of consuming these products, current market trends, and consumer preferences

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 48538) wydawnictwo ciągłe #48538

Metryki

100,00
Punkty MNiSW/MEiN
4,967
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:30 lipca 2021 13:00
Ostatnia aktualizacja:11 stycznia 2023 07:58

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się