Wybrane aspekty wentylacji hal produkcyjnych w zakładach mięsnych.
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
W opracowaniu przedstawiono wymagania i uwarunkowania związane z wentylacją hal i pomieszczeń w zakładach mięsnych. Omówiono zasady i możliwości wykorzystania różnych systemów wentylacji hal produkcyjnych w zależności od potrzeb i rodzaju wykorzystywanych pomieszczeń. Zestawiono schematy systemów wentylacji hal i pomieszczeń produkcyjnych. Poddano charakterystyce czynniki wpływające na efektywność i skuteczność procesów wentylacji naturalnej i mechanicznej.
The study presents the requirements and conditions related to the ventilation of halls and rooms in meat processing plants. The principles and possibilities of using various ventilation systems for production halls depending on the needs and type of rooms used were discussed. Diagrams of ventilation systems for halls and production rooms were compiled. The factors influencing the efficiency and effectiveness of natural and mechanical ventilation are presented.
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 24 września 2021 11:35 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 1 stycznia 2023 23:06 |