Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Wybrane aspekty wentylacji hal produkcyjnych w zakładach mięsnych.

Opis bibliograficzny

Wybrane aspekty wentylacji hal produkcyjnych w zakładach mięsnych. [AUT.] MARIAN K. PANASIEWICZ, RENATA RÓŻYŁO. Gosp. Mięs. 2021 Nr 6 s. 19-21, bibliogr., streszcz.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Gospodarka Mięsna 2021 Nr 6, s. 19-21
Rok: 2021
Język: Polski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca przeglądowa

Streszczenia

Polski:

W opracowaniu przedstawiono wymagania i uwarunkowania związane z wentylacją hal i pomieszczeń w zakładach mięsnych. Omówiono zasady i możliwości wykorzystania różnych systemów wentylacji hal produkcyjnych w zależności od potrzeb i rodzaju wykorzystywanych pomieszczeń. Zestawiono schematy systemów wentylacji hal i pomieszczeń produkcyjnych. Poddano charakterystyce czynniki wpływające na efektywność i skuteczność procesów wentylacji naturalnej i mechanicznej.

Angielski:

The study presents the requirements and conditions related to the ventilation of halls and rooms in meat processing plants. The principles and possibilities of using various ventilation systems for production halls depending on the needs and type of rooms used were discussed. Diagrams of ventilation systems for halls and production rooms were compiled. The factors influencing the efficiency and effectiveness of natural and mechanical ventilation are presented.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 48707) wydawnictwo ciągłe #48707

Metryki

20,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:24 września 2021 11:35
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:06

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się