Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Effect of hormonization treatment on yield quantity and quality, contents of biologically active compounds, and antioxidant activity in ‘einset seedless’ grapevine fruits and raisins.

Opis bibliograficzny

Effect of hormonization treatment on yield quantity and quality, contents of biologically active compounds, and antioxidant activity in ‘einset seedless’ grapevine fruits and raisins. [AUT.] MAGDALENA KAPŁAN, [AUT. KORESP.] KAMILA KLIMEK, [AUT.] EWA JABŁOŃSKA-RYŚ, ANETA SŁAWIŃSKA, ANNA STÓJ. Molecules (Basel,Online) 2021 Vol. 26 Issue 20 Article number 6206, il., bibliogr., sum. DOI: 10.3390/molecules26206206
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
MOLECULES 2021 Vol. 26 Issue 20, Article number 6206
Rok: 2021
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

In this study, we determined the effect of hormonization treatment on yield quantity and quality, content of biologically active compounds, and antioxidant activity in fruits and raisins of ‘Einset Seedless’ grapevine. Field studies were conducted in 2017 at Nobilis Vineyard (50°39′ N; 21°34′ E) in the Sandomierz Upland. Analytical studies were carried out in the Laboratory of the University of Life Sciences in Lublin. Hormonized fruits and raisins, which were dried at 40 °C in a food dryer for 7 days, were the experimental material. It was shown that the application of the hormonization treatment had a significant effect on yield size and quality. The hormonization treatment and the form of plant material analyzed had a significant effect on the content of biologically active compounds and the antioxidant activity in ‘Einset Seedless’ grapevine fruits and raisins. The concentration of applied gibberellic acid had a significant effect on the levels of acidity, content of anthocyanins, and antioxidant activity determined with the FRAP and DPPH methods. The application of the multivariate analysis technique showed that, in the fresh fruits and raisins, the level of biologically active compounds and antioxidant activity in the case of the 200 mg∙GA3∙L−1 concentration and in the control combination was similar but differed significantly in the case of the 300 mg∙GA3∙L−1 application.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 48791) wydawnictwo ciągłe #48791

Metryki

140,00
Punkty MNiSW/MEiN
4,927
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:15 października 2021 12:59
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:12

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się