Analiza jakościowa sposobu żywienia pensjonariuszy Domu Pomocy Społecznej w Lublinie.
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
The diet of the elderly should be characterized by high nutrient density to provide an appropriate amount of nutrients with a reduced energy value. The more varied the menu, the more likely it is to contain an appropriate amount and proportion of all essential ingredients. Properly balanced food rations promote good health and well-being, support pharmacological treatment, and reduce the rates of mortality
Open Access
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 15 listopada 2021 11:39 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 1 stycznia 2023 23:11 |