Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

A comprehensive review on the interaction of milk protein concentrates with plant-based polyphenolics.

Opis bibliograficzny

A comprehensive review on the interaction of milk protein concentrates with plant-based polyphenolics. [AUT.] MANSURI M. TOSIF, [AUT. KORESP.] AGNIESZKA NAJDA, [AUT.] AARTI BAINS, THUMMALACHARLA C. KRISHNA, [AUT. KORESP.] PRINCE CHAWLA, [AUT.] MAGDALENA DYDUCH-SIEMIŃSKA, JOANNA KLEPACKA, RAVINDER KAUSHIK. Int. J. Mol. Sci. 2021 Vol. 22 Issue 24 Article number 13548, il., bibliogr., sum.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
International Journal of Molecular Sciences 2021 Vol. 22 Issue 24, Article number 13548
Rok: 2021
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Functional properties and biological activities of plant-derived polyphenolic compounds have gained great interest due to their epidemiologically proven health benefits and diverse industrial applications in the food and pharmaceutical industry. Moreover, the food processing conditions and certain chemical reactions such as pigmentation, acylation, hydroxylation, and glycosylation can also cause alteration in the stability, antioxidant activity, and structural characteristics of the polyphenolic compounds. Since the (poly)phenols are highly reactive, to overcome these problems, the formulation of a complex of polyphenolic compounds with natural biopolymers is an effective approach. Besides, to increase the bioavailability and bioaccessibility of polyphenolic compounds, milk proteins such as whey protein concentrate, sodium caseinate, and milk protein concentrate act as natural vehicles, due to their specific structural and functional properties with high nutritional value. Therefore, milk proteins are suitable for the delivery of polyphenols to parts of the gastrointestinal tract. Therefore, this review reports on types of (poly)phenols, methods for the analysis of binding interactions between (poly)phenols–milk proteins, and structural changes that occur during the interaction.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 49076) wydawnictwo ciągłe #49076

Metryki

140,00
Punkty MNiSW/MEiN
6,208
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:17 grudnia 2021 11:58
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:12

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się