Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Comparison of chemical composition of essential oil acquired from single-component pharmaceutical products, food products, and from the Cultivation of Sage Salvia officinalis L. from Poland.

Opis bibliograficzny

Comparison of chemical composition of essential oil acquired from single-component pharmaceutical products, food products, and from the Cultivation of Sage Salvia officinalis L. from Poland. [AUT.] GRAŻYNA KOWALSKA, TOMASZ BAJ, RADOSŁAW KOWALSKI. J. Essent. Oil- Bear. Plants (Online) 2021 Vol. 24 Iss. 6 s. 1235-1247, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1080/0972060X.2021.2013326
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Journal of Essential Oil Bearing Plants 2021 Vol. 24 Iss. 6, s. 1235-1247
Rok: 2021
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Sage is a common ingredient in herbal mixtures and is also found in the form of infusion bags. Due to its culinary qualities, it is also grown in gardens as a spice. In the present work, an analysis of the composition of essential oil from sage obtained from commercial products and our three-year cultivation was carried out. Hydro-distillation of essential oils was carried out according to the Polish Pharmacopoeia VIII. Qualitative and quantitative analysis of the essential oil was carried out by GC/MS and GC/FID. In the essential oils examined, the main components were: α-thujone (9.02-25.12 %), β-thujone (1.64-10.0 %), viridoflorol (6.60-16.63 %), α- humulene (2.94-10.77 %) and 1,8-cineole (4.48-8.64 %). Sage is a popular spice, however, the use of this raw material may limit the content of α- and β-thujone, which may be toxic in high doses. Therefore, monitoring the content of these compounds in raw materials is very important. In our research, the best time to harvest sage was July in the second year of cultivation due to the lowest thujone content (15.78 % in total).

Identyfikatory

BPP ID: (46, 49155) wydawnictwo ciągłe #49155

Metryki

70,00
Punkty MNiSW/MEiN
1,971
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:10 stycznia 2022 12:29
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:03

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się