Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Dietary habits, diet quality, nutrition knowledge, and associations with physical activity in polish prisoners: a pilot study.

Opis bibliograficzny

Dietary habits, diet quality, nutrition knowledge, and associations with physical activity in polish prisoners: a pilot study. [AUT.] AURELIUSZ KOSENDIAK, [AUT. KORESP.] PIOTR STANIKOWSKI, [AUT.] DOROTA DOMAGAŁA, WALDEMAR GUSTAW, MONIKA BRONKOWSKA. Int. J. Environ. Res. Public Health 2022 Vol. 19 Issue 3 Article number 1422, il., bibliogr., sum. DOI: 10.3390/ijerph19031422
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Rok: 2022
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Physical activity and healthy diets are determinants of the health of convicts who are deprived of freedom. However, little research has focused on these two aspects concurrently. The aim of this study is to analyze the relationships between the level of prisoners’ physical activity and their dietary habits, diet quality, and nutritional knowledge. The cross-sectional study was conducted with 226 prisoners. The inclusion criteria included male sex, age 18-65 years, and consent for the research. We excluded the subjects who met any of the following conditions: female sex, unwillingness to participate, and dangerous prisoner status. The KomPAN questionnaire was used to assess the prisoners’ eating habits, diet quality, and level of nutrition knowledge. The “Last 7d” short form of the International Physical Activity Questionnaire (IPAQ) was used to assess the prisoners’ level of physical activity. A significant correlation between the prisoners’ age and their levels of physical activity was found (p = 0.008). Prisoners who were aged 18-29 and over 40 declared a low level of physical activity, whereas those aged 30-40 reported a high or medium level. The level of physical activity of the surveyed prisoners was not significantly correlated with their dietary habits, the quality of their diet, or their nutrition knowledge.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 49203) wydawnictwo ciągłe #49203

Metryki

140,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:29 stycznia 2022 09:47
Ostatnia aktualizacja:30 czerwca 2023 13:24

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się