Effect of activated charcoal and ascorbic acid on in vitro morphogenesis and o-dihydroxyphenols content in Paphiopedilum insigne.
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
Phenolic compounds limit micropropagation of many orchids in vitro. The aim of the study was to estimate the effect of activated charcoal (AC);1, 2 or 4 g/L) or ascorbic acid (AA; 10, 20 or 30 mg/L) added to the half strength MS medium on the growth and o-dihydroxyphenols content in Paphiopedilum insigne in vitro. A positive effect of AC on the shoot and root formation has been found. The highest multiplication rate (5.6 shoots/explant) and rooting frequency were obtained on medium containing 2 g/L of AC. However, AC reduced the leaf number as compared to the control. The lowest content of o-dihydroxyphenols was marked in Paphiopedilum insigne leaves when the shoots were grown on medium with 10 mg/L AA, followed by AC at 1 or 2 g/L.
Open Access
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 10 maja 2022 13:34 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 3 lipca 2023 10:05 |