Menu
Naciśnij / aby szukać

Polyphenols composition and the biological effects of six selected small dark fruits.

Opis bibliograficzny

Polyphenols composition and the biological effects of six selected small dark fruits. [AUT. KORESP.] KAMILA BOROWIEC, [AUT.] ANNA STACHNIUK, DOMINIK SZWAJGIER, ALICJA TRZPIL. Food Chem. 2022 Vol. 391 Article number 133281, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1016/j.foodchem.2022.133281
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
FOOD CHEMISTRY 2022 Vol. 391, Article number 133281
Rok: 2022
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The health-promoting activities of fruits are in the limelight in view of the growing risks posed by civilisational diseases and are connected with polyphenols. The present study examined bilberry, blueberry, blackcurrant, redcurrant, cherry and plum for their polyphenolic content and biological activities. The contents of total polyphenolic compounds and their subclasses were determined. Liquid chromatography high-resolution mass spectrometry was used to characterise the polyphenolic profiles. Small dark fruits’ antioxidant, anti-inflammatory, and anti-cholinesterase activities were also extensively determined. Significant qualitative and quantitative differences in the analysed fruits’ polyphenols composition and biological activities were demon- strated. The highest polyphenolic contents and antioxidant activities were established in blackcurrant fruit, but bilberry also had our attention due to an additional mild influence on antioxidant enzymes. The condensed tannin content in small dark fruits is developed. All tested fruits exhibit anti-inflammatory and anti-cholinesterase activities.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 49495) wydawnictwo ciągłe #49495

Metryki

200,00
Punkty MNiSW/MEiN
8,800
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:24 maja 2022 10:01
Ostatnia aktualizacja:5 lipca 2023 10:46

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się