Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Influence of High Hydrostatic Pressure on the Identification of Lactobacillus by MALDI-TOF MS- Preliminary Study.

Opis bibliograficzny

Influence of High Hydrostatic Pressure on the Identification of Lactobacillus by MALDI-TOF MS- Preliminary Study. [AUT. KORESP.] JOANNA BUCKA-KOLENDO, [AUT.] BARBARA SOKOŁOWSKA, STANISŁAW WINIARCZYK. Microorganisms 2020 Vol. 8 Issue 6 Artice number 813. DOI: 10.3390/microorganisms8060813
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Microorganisms 2020 Vol. 8 Issue 6, Artice number 813
Rok: 2020
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

In the present study, we assessed the ability of MALDI-TOF MS (matrix-assisted laser desorption ionization time-of-flight mass spectrometry) to identify microbial strains subjected to high hydrostatic pressure (HHP) as a stress factor. Protein changes induced by HHP can affect the identification of microorganisms when the identification technique is based on the protein profile. We evaluated two methods, namely MALDI-TOF MS and 16S rDNA sequencing, as a valuable tool to identify Lactobacillus species isolated from spoiled food, juices and beers. The data obtained from the protein mass fingerprint analysis of some of the lactobacilli strains showed differences in unpressured and pressured mass spectrum profiles (MSPs), which influenced the results of the identification. Four out of 13 strains (30%) showed different MSP results for unpressured and pressured samples and these results did not overlap with the 16S rDNA identification results. The 16S rDNA sequencing method revealed that five unpressured strains (38%) and four pressured strains (40%) were identified correctly by MALDI-TOF MS. Both methods showed compatible results in 38% of unpressured strains and in 30% of pressured strains. Stress factors, cultivation methods or the natural environment from which the bacteria were derived can affect their protein profile and thus change the mass spectrum. It is necessary to expand the database with a wide range of mass spectra dedicated to a high-throughput study of the microorganisms derived from different environments.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 49508) wydawnictwo ciągłe #49508

Metryki

40,00
Punkty MNiSW/MEiN
4,128
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:30 maja 2022 10:46
Ostatnia aktualizacja:10 stycznia 2023 12:56

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się