Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Effects of low crude protein content and glycine supplementation on broiler chicken performance, carcass traits, and litter quality.

Opis bibliograficzny

Effects of low crude protein content and glycine supplementation on broiler chicken performance, carcass traits, and litter quality. [AUT. KORESP.] MARCIN HEJDYSZ, [AUT.] JOANNA BOGUCKA, EWA ZIÓŁKOWSKA, KATARZYNA PERZ, ŁUKASZ JAROSZ, ARTUR CISZEWSKI, SEBASTIAN NOWACZEWSKI, PIOTR ŚLÓSARZ, SEBASTIAN KACZMAREK. Livest. Sci. (Print) 2022 Vol. 261 Artice number 104930, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1016/j.livsci.2022.104930
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Livestock Science (d. Livestock Production Science) 2022 Vol. 261, Artice number 104930
Rok: 2022
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The objective of this experiment was to investigate the effects of crude protein (CP) content with or without Gly supplementation on performance, carcass traits, and litter quality of broiler chickens. One-day-old male broiler chickens were fed isoenergetic diets and were assigned to 5 treatments (12 replicates; 8 broiler chickens/replication). The CP content was different among treatments (starter diet from 22% to 19%, grower diet from 20% to 17%, finisher diet from 18% to 15%). The lowest CP concentration in diets has occurred in treatments 4 and 5, while the CP concentrations in diets in treatments 1, 2, and 3 were greater. Diet from treatment 5 was supplemented with Gly. During the starter period, there were no differences in performance among treatments. In the grower, finisher, and in whole periods, the reduction in CP concentration lowered the broiler chicken performance, regardless of supplementation of Gly in comparison to control treatment in which the protein content has not been decreased (P < 0.05). The reduction in CP in diets also decreased breast muscles, however, the supplementation of Gly decreased fat deposition and increased carcass weight (P < 0.05). The reduction in CP in diets affected improvement litter quality (litter dry matter and N content) (P < 0.05) and also decreasing blood urea N content in litter (P = 0.066). Results indicate that a decrease of CP in diets influenced negatively performance (body weight gain, feed intake, and feed conversion ratio) of broiler chickens (except starter period), percentage of breast muscles, and percentage of abdominal fat. The use of synthetic Gly did not improve broiler chicken performance, however increased carcass quality by reducing fatness.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 49513) wydawnictwo ciągłe #49513

Metryki

140,00
Punkty MNiSW/MEiN
1,800
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:1 czerwca 2022 10:35
Ostatnia aktualizacja:3 lipca 2023 11:30

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się