Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Antioxidative, anti-inflammatory, anti-obesogenic, and antidiabetic properties of tea polyphenols - the positive impact of regular tea consumption as an element of prophylaxis and pharmacotherapy support in endometrial cancer.

Opis bibliograficzny

Antioxidative, anti-inflammatory, anti-obesogenic, and antidiabetic properties of tea polyphenols - the positive impact of regular tea consumption as an element of prophylaxis and pharmacotherapy support in endometrial cancer. [AUT.] PIOTR OLCHA, [AUT. KORESP.] ANNA WINIARSKA-MIECZAN, [AUT.] MAŁGORZATA KWIECIEŃ, ŁUKASZ NOWAKOWSKI, ANDRZEJ MITURSKI, ANDRZEJ SEMCZUK, BOŻENA KICZOROWSKA, KRZYSZTOF GAŁCZYŃSKI. Int. J. Mol. Sci. 2022 Vol. 23 Issue 12 Article number 6703, il., bibliogr., sum. DOI: 10.3390/ijms23126703
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
International Journal of Molecular Sciences 2022 Vol. 23 Issue 12, Article number 6703
Rok: 2022
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Endometrial cancer (EC) is second only to cervical carcinoma among the most commonly diagnosed malignant tumours of the female reproductive system. The available literature provides evidence for the involvement of 32 genes in the hereditary cidence of EC. The physiological markers of EC and coexisting diet-dependent maladies include antioxidative system isorders but also progressing inflammation; hence, the main forms of prophylaxis and pharmacotherapy ought to include a diet rich in substances aiding the organism’s response to this type of disorder, with a particular focus on ones suitable for lifelong consumption. Tea polyphenols satisfy those requirements due to their proven antioxidative, anti-inflammatory, anti-obesogenic, and antidiabetic properties. Practitioners ought to consider promoting tea consumption among individuals genetically predisposed for EC, particularly given its low cost, accessibility, confirmed health benefits, and above all, suitability for long-term consumption regardless of the patient’s age. The aim of this paper is to analyse the potential usability of tea as an element of prophylaxis and pharmacotherapy support in EC patients. The analysis is based on information available from worldwide literature published in the last 15 years.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 49575) wydawnictwo ciągłe #49575

Metryki

140,00
Punkty MNiSW/MEiN
5,600
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:20 czerwca 2022 10:56
Ostatnia aktualizacja:3 lipca 2023 10:13

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się