Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Most promising alternative protein sources possible to use in sports nutrition – a review.

Opis bibliograficzny

Most promising alternative protein sources possible to use in sports nutrition – a review. [AUT.] ADAM GRDEŃ, BARTOSZ G. SOŁOWIEJ. Int. J. Food Sci. Technol. 2022 Vol. 57 Iss. 6 s. 3343-3351, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1111/ijfs.15742
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Rok: 2022
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

A growing world population and ongoing climate change have created a need to find new sources ofhigh-quality food, especially protein, that are sustainable and environmentally friendly and help to reduceunsustainable livestock production. Therefore, it is necessary to look for sources of protein from new rawmaterials or to use existing materials that have not been used on a large scale. The highest protein intakecharacterises athletes; thus, the market for high-protein products should be targeted for them. This paperoutlines the main problems associated with protein production to date, mainly from animal sources andsome known plant sources such as pulses, which can cause gastrointestinal problems in athletes. Thisreview aimed to propose several new/alternative protein sources (Single Cell Protein, edible insects, algae,and potato protein) that may have the potential for use in food, including food for athletes while solvingthe described problems associated with existing protein sources. Insects have the best amino acid composi-tion; microbial and algal proteins have great potential but require further development of technology forapplication to food products. Potato proteins are of high value and quality but also contain glycoalka-loids. However, using them brings additional economic and environmental benefits.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 49656) wydawnictwo ciągłe #49656

Metryki

70,00
Punkty MNiSW/MEiN
3,300
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:25 lipca 2022 08:07
Ostatnia aktualizacja:3 lipca 2023 10:09

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się