Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Phenology and production of pollen, nectar, and sugar in 1612 plant species from various environments.

Opis bibliograficzny

Phenology and production of pollen, nectar, and sugar in 1612 plant species from various environments. [AUT. KORESP.] MICHAŁ FILIPIAK, [AUT.] ALEKSANDRA WALCZYŃSKA, BOŻENA DENISOW, THEODORA PETANIDOU, ELŻBIETA ZIÓŁKOWSKA. ECOLOGY 2022 Vol. 103 Issue 7 Article number e3705, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1002/ecy.3705
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
ECOLOGY 2022 Vol. 103 Issue 7, Article number e3705.
Rok: 2022
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

To predict the quantity and quality of food available to pollinators in variouslandscapes over time, it is necessary to collect detailed data on the pollen,nectar, and sugar production per unit area and the flowering phenology ofplants. Similar data are needed to estimate the contribution of plants to thefunctioning of food webs via the flow of energy and nutrients through thesoil–plant-nectar/pollen-consumer pathway. Current knowledge on this topicis fragmented. This database represents the first compilation of data on thevarious food resources produced by 1612 plant species belonging to 755 generaand 133 families, including crop plants and wild plants, annuals and peren-nials, animal- and wind-pollinated plants, and weeds and trees growing indifferent ecosystems under various environmental conditions. The data setconsists of 103 parameters related to the traits of plant species and geographi-cal and environmental factors, allowing for precise calculations of the amountsof nectar, pollen, and energy provided by plants and available to consumers inthe considered flora or ecosystem on a daily basis throughout the year. Theseparameters, gathered by us and extracted from the available literature,describe pollen, nectar, and sugar production (where applicable, in mass,volume, and concentration units), honey yield, the timing and duration offlowering, flower longevity, number of plants and flowers per unit area,weather conditions (temperature and precipitation), geographical location,landscape, and syntaxonomy. The data were obtained from various, mostlyEuropean, pedoclimatic zones, and the majority of the data were available forplant species and communities present in Central Europe, especially inPoland, where research on floral resources has a long tradition. These data arerepresentative of the whole continent and may be used as a reference for plantcommunities occurring on continents other than Europe since the databaseallows for the consideration of differences in the production of resources by asingle plant species growing in different communities. This data set provides aunique opportunity to test hypotheses related to the functioning of food webs,nutrient cycling, plant ecology, and pollinator ecology and conservation.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa - Użycie niekomercyjne - Na tych samych warunkach (CC-BY-NC-SA) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 49667) wydawnictwo ciągłe #49667

Metryki

200,00
Punkty MNiSW/MEiN
4,800
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:28 lipca 2022 09:07
Ostatnia aktualizacja:28 sierpnia 2025 11:28

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się