Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Available for millions of years but discovered through the last decade: Insects as a source of nutrients and energy in animal diets.

Opis bibliograficzny

Available for millions of years but discovered through the last decade: Insects as a source of nutrients and energy in animal diets. [AUT.] BARTOSZ KIEROŃCZYK, MATEUSZ RAWSKI, ZUZANNA MIKOŁAJCZAK, NATALIA HOMSKA, JAN JANKOWSKI, KATARZYNA OGNIK, JAN MAZURKIEWICZ, [AUT. KORESP.] DAMIAN JÓZEFIAK. Animal Nutrition 2022 Vol.11 s. 69-70, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1016/j.aninu.2022.06.015
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Animal Nutrition 2022 Vol.11, s. 69-70
Rok: 2022
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The aim of this review is to present and discuss the most recent literature about the processing of insect biomass and its impact on nutritive value, further implementation of meals and fats derived from invertebrates to livestock (poultry and swine), aquaculture (salmonids), and companion animal diets and their impact on growth performance, metabolic response, and gastrointestinal microbiota shifts. Additionally, the most important barriers to obtaining unified products in terms of their nutritive value are considered, i.e., to define insects' nutrient requirements, including various technological groups and further biomass processing (slaughtering, drying, and storage). Due to the current limitation in the insect production process consisting of the lack of infrastructure, there is stress on the relatively small amount of insect products added to the animal diets as a functional feed additive. Currently, only in the case of pet nutrition may insects be considered a full replacement for commonly used environmentally harmful and allergenic products. Simultaneously, the least information has been published on this topic. Thus, more scientific data are needed, particularly when the pet food branch and insect-based diets are rapidly growing.

Open Access

Tryb dostępu: inne Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych (CC-BY-NC-ND) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 49731) wydawnictwo ciągłe #49731

Metryki

100,00
Punkty MNiSW/MEiN
6,300
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:5 września 2022 12:05
Ostatnia aktualizacja:29 czerwca 2023 16:36

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się