Wpływ opakowań na trwałość zapakowanych produktów.
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
Mięso i wyroby mięsne należą do bardzo wrażliwych produktów, a na jakość tych produktów mogą mieć wpływ różnego rodzaju błędy w jego przetwarzaniu, pakowaniu, dystrybucji lub w punkcie sprzedaży. Dlatego niezmiernie ważne jest zastosowanie odpowiedniego systemu pakowania oraz materiału opakowaniowego. Głównymi czynnikami warunkującymi zachowanie odpowiednio wysokiej jakości produktów mięsnych jest brak dostępu tlenu, hermetyczność, wilgotność, odpowiednia temperatura przechowywania (zależna od systemu pakowania) oraz narażenie na uszkodzenia mechaniczne. Dlatego też branża opakowań do żywności stanowi szeroką gamę różnorodnych produktów, a poprzez szybki rozwój technologii materiałowej bardzo szybko się zmienia.
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 12 września 2022 08:23 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 1 stycznia 2023 23:06 |