Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Effect of the production parameters and In vitro digestion on the content of polyphenolic compounds, phenolic acids, and antiradical properties of innovative snacks enriched with wild Garlic (Allium ursinum L.) Leaves.

Opis bibliograficzny

Effect of the production parameters and In vitro digestion on the content of polyphenolic compounds, phenolic acids, and antiradical properties of innovative snacks enriched with wild Garlic (Allium ursinum L.) Leaves. [AUT.] KAMILA KASPRZAK-DROZD, [AUT. KORESP.] TOMASZ ONISZCZUK, [AUT.] IWONA KOWALSKA, JAROSŁAW MOŁDOCH, MACIEJ COMBRZYŃSKI, MAREK GANCARZ, BOHDAN DOBRZAŃSKI JR, ADRIANNA KONDRACKA, ANNA ONISZCZUK. Int. J. Mol. Sci. 2022 Vol. 23 Issue 22 Article number 14458, il., bibliogr., sum. DOI: 10.3390/ijms232214458
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
International Journal of Molecular Sciences 2022 Vol. 23 Issue 22, Article number 14458
Rok: 2022
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

A new type of corn snack has been created containing additions of wild garlic (Allium ursinum L.). This medicinal and dietary plant has a long tradition of use in folk medicine. However, studies on wild garlic composition and activity are fairly recent and scarce. This research aimed to investigate the influence of the screw speed and A. ursinum amounts on the antiradical properties as well as the content of polyphenolic compounds and individual phenolic acids of innovative snacks enriched with wild garlic leaves. The highest radical scavenging activity and content of polyphenols and phenolic acids were found in the snacks enriched with 4% wild garlic produced using screw speed 120 rpm. The obtained findings demonstrated that snacks enriched with wild garlic are a rich source of polyphenolic compounds. Since the concentration of such compounds is affected by many factors, e.g., plant material, presence of other compounds, and digestion, the second aim of this study was to determine radical scavenging activity, the content of polyphenols, and individual phenolic acids of snacks after in vitro simulated gastrointestinal digestion. Using an in vitro two-stage model, authors noted a significant difference between the concentration of polyphenolic compounds and the polyphenol content of the plant material before digestion.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 50041) wydawnictwo ciągłe #50041

Metryki

140,00
Punkty MNiSW/MEiN
5,600
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:9 grudnia 2022 09:49
Ostatnia aktualizacja:3 lipca 2023 10:17

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się